Thursday, 23 May 2013

Elakkan Risiko Uri Melekat Dengan Bekalan Nutrisi Yang Lengkap

May 23, 2013
Kelmarin terjumpa artikel tentang "Risiko Uri Melekat" dalam Majalah PaMa edisi June, 2013..

Agak tersentap bila membacanya sebab saya sendiri telah mengalaminya ketika melahirkan adik acad. Yang membuatkan saya tersentap ialah apabila membaca 5 langkah mengeluarkan uri yang dinyatakan dalam majalah tersebut, di mana antaranya ialah,

"Doktor akan memasukkan tangan ke dalam rahim dan mengeluarkan uri setelah bius diberikan. Biasanya ia dilakukan di bilik pembedahan. Doktor akan pastikan tiada sisa uri atau selaput uri tertinggal".

Terus berputar balik dalam kepala otak saya ni, apa yang saya lalui 2 tahun lepas. Sebaik sahaja adik acad lahir, dia terus dibawa pergi dengan menggunakan inkubator, tanpa sempat saya melihatnya. Itu x pe lagi, saya masih boleh terima sebab ketika itu nyawanya lebih penting memandangkan dia lahir tidak cukup bulan. Selepas itu, doktor pun memulakan operasi mengeluarkan uri adik acad yang terkoyak dan melekat pada dinding rahim saya, dan ini yang saya nak cerita.

Doktor langsung tidak memberi saya suntikan bius sebagai penahan sakit ketika itu. Sebaliknya doktor berusaha mengeluarkan uri dengan menyeluk tangan ke rahim saya banyak kali, sampai saya tak terkiralah berapa kali kerana tidak tertahan sakitnya sepanjang proses itu berjalan. Saya hanya diberikan suntikan untuk memberhentikan pendarahan memandangkan ketika itu risiko tumpah darah memang ada. Sudahlah doktornya lelaki, berbangsa cina pulak tu, bayangkan betapa malu dan sakitnya saya ketika itu. Sampai ada masanya, bila saya dah tak tertahan sangat sakit, saya meminta doktor untuk berhenti sekejap, malah menolak tangan doktor.

Dekat 2 jam saya rasa proses itu berlaku dan akhirnya apabila saya betul-betul tak tahan, saya meminta bius diberikan dan juga operation. Entah macam mana saya terfikir nak mintak bius, dan ketika itulah baru mereka menyiapkan ubat bius untuk saya. Namun, sebelum saya dibius, ada seorang doktor perempuan melayu datang dan beliau mencuba beberapa kali pula menyeluk tangannya ke dalam rahim saya untuk mengambil uri. Malah saya telah dimarah beliau kerana mengeraskan badan akibat sakit yang melampau ketika itu.

Nasib saya masih baik kerana rayuan saya untuk beliau berhenti didengar, walaupun saya juga dengar dalam masa yang sama beliau merungut2 marahkan saya. Akhirnya bius diberikan juga, namun mereka tidak lagi melakukan selukan itu sebaliknya terus menyediakan saya untuk sesi D&C.

Terfikir dalam kepala saya selepas semuanya selesai, mengapa mereka melakukan saya sebegitu,sedangkan terdapat cara yang lebih baik dan tidak menyakitkan pesakit. Tidakkah mereka tahu bahawa apa yang mereka lakukan itu hanya akan menyebabkan pesait bertambah sakit. Tiadakah mereka ada perasaan belas kasihan ketika itu.

Seringkali saya mendengar mereka menyatakan, mereka melakukan begitu demi menyelamatkan nyawa pesakit. Begitu juga dengan kes hidung adik acad yang kita rosak akibat pemekaian CPAP yang terlalu ketat seawal umurnya sehari. Kalo betul pun mereka melakukan semua itu demi untuk menyelamatkan nyawa, sekurangnya mereka perlulah masukkan juga elemen kasihan, dan bukan elemen biarlah pesakit sakit/biarlah pesakit hidungnya teruk asalkan mereka selamat & kerja aku selesai...

Apakah sebenarnya punca uri melekat ini? Terdapat banyak faktor, antaranya kelahiran lebih dari 4 kali, pernah melalui proses D&C sebelum ini dan juga kekurangan nutrisi oleh ibu mengandung dan inilah faktor yang menyebabkan adik acad lahir tidak cukup bulan dan urinya melekat.

Pengambilan nutrisi yang seimbang dan secukupnya sepanjang tempoh kehamilan adalah sangat penting kerana ibu bukan memerlukannya untuk dirinya sendiri sahaja, sebaliknya lebih dari itu kerana anak yang di dalam perut turut mendapatkannya dari ibu. Disebabkan itulah sepanjang tempoh ini, selain pemakanan, doktor turut membekalkan vitamin kepada ibu mengandung sebagai pelengkap nutrisi mereka.

set berpantang shakleeShaklee hari ini juga sangat prihatin kerana mempunyai rangkaian vitamin untuk keperluan ibu-ibu mengandung. Malah boleh juga diambil sehingga berpantang dan juga untuk penyusuan bayi. Kesemua vitamin Shaklee ini selamat untuk ibu dan bayi malah ada di antaranya adalah highly recomended oleh doktor, seperti Vitalea dan B Complex. Ini kerana kandungan vitaminnya yang lengkap, malah bersifat semulajadi yang selamat untuk ibu dan anak.

Akan saya kupaskan dengan lebih lanjut dalam entry yang lain mengenai set ini (^◡^ ). Sehingga kita bertemu lagi dalam entry seterusnya...

**sertai group AMAZING STARS kami sekarang juga..terhad kepada 15 orang sahaja untuk bulan ini demi menjamin kualiti leaders yang bakal kami lahirkan**
================================================================
Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian sebarang produk Shaklee... 
fb : www.facebook.com/hani.zaha.7
fan page : www.facebook.com/VitaminsKita  
email : hani03_00@yahoo.com  
call/sms/whatsapp : 0192826397
TAWARAN HEBAT MENANTI ANDA!!! >_<
================================================================

Tuesday, 21 May 2013

Koleksi Testimonial VIVIX SHAKLEE Yang Anda Pasti Tak Percaya

May 21, 2013
Entry hari ni tak lain dan tak bukan mengenai testimonial VIVIX. Bukan pe, semalam ada seorang kawan yang bertanyakan testimonial VIVIX ni kepada pesakit kanser dan diabetis. Ok, untuk pengetahuan kawan saya tu, di Malaysia sahaja terdapat banyak testimonial VIVIX mengenai kedua-dua jenis penyakit yang memang merbahaya ni. Tak kiralah sama ada testimonial dari keluarga pengedar Shaklee sendiri, mahupun pelanggan, malah ada pengguna yang sudah sembuh dan kini sudah pun menjadi pengedar Shaklee.

So hari ni saya akan bawakan beberapa testimonial, kisah sebenar dari pengguna-pengguna yang sangat berpuas hati dengan VIVIX Shaklee ni...≧◠◡◠≦

Testimonial #1

Masalah : sakit lutut, solat sambil duduk atas kerusi, lutut tak boleh nak bengkok, kebas-kebas badan
Penyelesaian : amalkan VIVIX Shaklee sesudu sehari
Hasil : selepas 2w - sakit ada kurang tapi stil solat atas kerusi,
          selepas 1bulan setgh - dah boleh solat atas kerusi, kebas-kebas dah kurang, boleh main dgn cucu
Anda boleh baca dengan lebih lanjut di blog Puan Ija Ramli di sini

Testimonial #2

Ini pula amalan kecantikan yang dipraktikkan oleh pelakon Ayu Raudhah

testimoni vivix shaklee

Testimonial #3


testimoni vivix shaklee
Masalah : menghidap diabetes sejak 14tahun yang lalu dengan bacaan 15.5
Penyelesaian : amalkan VIVIX Shaklee sejak 7bulan secara konsisten
Hasil : kadar gula dalam darah menurun kepada 4.8 dankini  bebas diabetis

"Kini saya dapat menikmati kehidupan saya dengan penuh gembira dan hebat, terima kasih VIVIX", ujar beliau.





Testimonial #4

Berikut pula adalah testimoni dari pengguna VIVIX di luar negara. Bagi mereka, VIVIX adalah satu revolusi kerana sebelum ini mereka memang mengamalkan pengambilan resveratrol melalui red wine, kerana mereka tahu akan kebaikannya, namun kandungan resveratrol di dalam VIVIX adalah 10 kali ganda berbanding 1 cawan red wine, dan jauh lebih murah dari red wine.  

testimoni vivix shaklee

Testimonial #5

testimoni vivix shakleeVIVIX juga bagus untuk perokok tegar. Ia membuatkan perokok terasa rokok itu sangat pahit seperti hempedu. Terus sahaja melupakan hajat untuk merokok dan akhirnya dapat berhenti merokok dengan sendirinya.

Daripada bakar duit dengan membeli rokok, kan bagus beli VIVIX. Kesihatan terjamin, duit pun selamat, hidup lebih bermakna dan bermanfaat.

 Terdapat satu lagi testimoni VIVIX yang sangat famous dan betul-betul berlaku. Iaitu kepada pesakit SLE (Systemic Lupus Erycthematosus). VIVIX telah membantu menyembuhkan penyakit ini yang dihidapi sejak dari kecil lagi (dengan izin dari-Nya jua). InshaAllah saya akan kongsikan dalam entry yang seterusnya kerana kisah beliau agak panjang.

Ok la, hubungi saya ye jika anda ada sebarang pertanyaan....Promosi VIVIX hanya sehingga 31/5 ni sahaja, lepas ni harga back to normal yang jauhhh berbeza dari harga bulan ni. Jadi, jangan lepaskan peluang anda ya...

Oh ya, saya juga terima credit card. Jadi anda tak perlu risau jika anda tak cukup cash..Lagipun sesekali beli sesuatu yang bermanfaat dan berbaloi untuk yang tersayang, apa salahnya keluarkan duit lebih sikit..\ (•◡•) /






**sertai group AMAZING STARS kami sekarang juga..terhad kepada 15 orang sahaja untuk bulan ini demi menjamin kualiti leaders yang bakal kami lahirkan**
================================================================

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian sebarang produk Shaklee... 


fb : www.facebook.com/hani.zaha.7

fan page : www.facebook.com/VitaminsKita  
email : hani03_00@yahoo.com  
call/sms/whatsapp : 0192826397




TAWARAN HEBAT MENANTI ANDA!!! >_<
================================================================

Monday, 20 May 2013

Masa Terbaik Untuk Mengambil Vitamin

May 20, 2013
Bila dah beli Vitamin terutamanya Vitamin Shaklee, pasti the next thing yang orang nak tahu adalah jadual pengambilannya dan masa yang terbaik untuk mengambil vitamin-vitamin tersebut. Ini adalah untuk memastikan kita mendapat khasiat dari vitamin tersebut pada kadar yang maksimum, baru lah berbaloi dengan wang yang dikeluarkan.

Sebelum tu, kita haruslah kenal pasti sifat vitamin yang kita beli sama ada ianya jenis larut lemak ataupun larut air. Apakah perbezaan di antara kedua-dua jenis ini? Vitamin larut lemak akan larut bersama-sama dengan lemak manakala vitamin larut air pula akan larut bersama air demi menyebarkan khasiatnya.

Apakah vitamin larut lemak?

Jawapan : vitamin A, D, E dan K. Kesemua vitamin ini akan larut bersama-sama dengan lemak, oleh itu seeloknya ianya dimakan selepas kita mengambil makanan-makanan yang berlemak.

Apa pula vitamin larut air?

Jawapan : vitamin larut air adalah vitamin B dan C. Maka seeloknya vitamin jenis ini diambil dengan segelas air masak untuk memastikan ianya melarut dan diserap dengan baik oleh  badan kita

Bagaimana pula dengan vitamin selain dari yang dinyatakan di atas?

Jawapan : Vitamin seperti Ostematrix  adalah digalakkan di ambil sebelum tido bagi menjamin penyerapan yang paling tinggi kerana ketika itu badan kita sedang rehat. Bagi Lecithin dan OmegaGuard, ianya boleh diambil sebelum mahupun selepas kita makan kerana ia bertindak seperti vitamin larut lemak yang mana ianya memerlukan lemak untuk larut dengan baik.

Pantang Larang Dalam Pengambilan Vitamin Shaklee
  1. Vitamin yang mengandungi iron seperti Vitalea adalah tidak digalakkan diambil bersama-sama dengan susu/ESP/ostematrix kerana iron yang tersebut akan menyerap kalsium tadi dan bukannya badan kita.
  2. Vitamin E TIDAK boleh diambil bersama-sama dengan alfalfa kerana ianya boleh mengganggu kadar penyerapan alfalfa oleh badan kita.
  3. Adalah digalakkan supaya vitamin diambil selepas waktu makan bagi penyerapan yang maksimum. Adalah digalakkan juga mengambil vitamin mengikut dos yang dicadangkan untuk mengelakkan lebihan vitamin dalam badan yang boleh menyebabkan toksik.
  4. DILARANG sama sekali mengambil vitamin dengan minuman berkafein kerana kafein akan mengganggu kadar penyerapan vitamin oleh badan.
Berikut adalah jadual pengambilan Vitamin Shaklee secara generalnya...

jadual makan vitamin shaklee

Jadi, tingkatkan kadar penyerapan vitamin oleh badan anda dengan mencuba saranan yang telah saya nyatakan di atas dan patuhilah pantang larangnya. InshaAllah anda akan dapat rasai perbezaannya.

Selamat mencuba.. ^__^

**sertai group AMAZING STARS kami sekarang juga..terhad kepada 15 orang sahaja untuk bulan ini demi menjamin kualiti leaders yang bakal kami lahirkan**
================================================================
Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian sebarang produk Shaklee... 
fb : www.facebook.com/hani.zaha.7
fan page : www.facebook.com/VitaminsKita  
email : hani03_00@yahoo.com  
call/sms/whatsapp : 0192826397
TAWARAN HEBAT MENANTI ANDA!!! >_<
================================================================

Sakit Lepas Makan Vitamin Shaklee, Kenapa Agaknya...

May 20, 2013
Ada sesetengah pelanggan saya, mahupun orang lain yang mengambil Vitamin Shaklee, mengalami beberapa masalah selepas mengambilnya, seperti pening kepala, jerawat, kelesuan, cirit-birit dan sebagainya. Tapi, sepanjang saya mengamalkan Shaklee, saya tidak pernah mengalami sebarang sakit-sakit ini, alhamdulillah.

Mengapakah kejadian ini berlaku? Bukan kah pengambilan Vitamin adalah untuk menampung keperluan nutrisi harian dan zat-zat yang tidak cukup, maka bukankah sepatutnya badan kita menjadi lebih sihat kerana segala kekurangan telah ditambahkan melalui vitamin.

Keadaan ini adalah dikenali sebagai healing crisis/krisis pemulihan. Ia terjadi akibat daripada tindakbalas tubuh kita yang selama  ini kekurangan khasiat yang disebabkan oleh tabiat pemakanan kita. Apabila kita mula mengambil vitamin/supplemen, dan nutrisi mula dibekalkan, badan kita akan menjadi terkejut, seterusnya berlakulah krisis pemulihan ini.

vitamin shaklee
Namun begitu, keadaan ini tidak akan berlanjutan, melainkan tubuh badan seseorang itu terlalu lemah ataupun beliau sangat jarang mengambil makanan yang berkhasiat sebelum ini. Dalam tempo ini juga, sel-sel yang lama, yang telah rosak, akan digantikan dengan sel-sel yang baru, yang lebih baik kerana sel-sel yang baru ini tadi telah mendapat bekalan nutrisi yang secukupnya.

Apabila badan kita telah mendapatkan sel-sel baru yang lebih baik, maka badan akan menjadi lebih cergas dan cerdas kerana kesemua jaringan dalam badan berada dalam keadaan yang baik. Sel-sel badan mengambil masa selama 90hari untuk bertukar kepada yang baru.

Krisis pemulihan ini juga adalah tempoh dimana toksin-toksin yang selama ini berada dalam badan kita, yang terdiri daripada sisa makanan, makanan berkimia, lemak, kurang tidur, antibiotik serta pengambilan ubat-ubatan sebelum ini, dinyahkan dari tubuh kita. Suplemen/vitamin ini akan membantu kita mendetoksifikasikan kesemua toksin-toksin ini tadi, seterusnya membantu menguatkan sistem imunisasi kita.

Oleh itu, janganlah anda merasa risau atau marah jika anda mengalami simptom-simptom yang dinyatakan di atas selepas anda mengambil vitamin Shaklee. Kerana ia sebenarnya adalah satu petanda yang baik, ke arah mempersiapkan tubuh badan kita yang lebih sihat. Apa yang perlu anda lakukan sepanjang tempoh ini adalah minum air masak sebanyak mungkin, mendapatkan rehat yang secukupnya dan tambahkan pengambilan sayuran & buahan. Semoga berjaya... ^___^

**sertai group AMAZING STARS kami sekarang juga..terhad kepada 15 orang sahaja untuk bulan ini demi menjamin kualiti leaders yang bakal kami lahirkan**
================================================================
Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian sebarang produk Shaklee... 
fb : www.facebook.com/hani.zaha.7
fan page : www.facebook.com/VitaminsKita  
email : hani03_00@yahoo.com  
call/sms/whatsapp : 0192826397
TAWARAN HEBAT MENANTI ANDA!!! >_<
================================================================

Asid Folik Semulajadi Dalam B Complex Shaklee

May 20, 2013
b complex shakleeBagi kaum wanita, asid folik adalah sangat sinonim dengan diri mereka. Ini kerana, sekiranya mereka mengandung/merancang untuk mengandung, mereka akan disarankan supaya mengambil asid folik. Memperkenalkan asid folik semulajadi yang pertama didunia, B Complex Shaklee, yang mempunyai kadar serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti.

B Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasulah 100% biotin dan asid folik. Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin B Complex untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna. Kelebihan/kekurangan B Complex akan menyebabkan ketidakseimbangan vitamin B dalam tubuh. Vitamin B adalah vitamin larut-air, maka jika kandungannya terlebih, ianya akan disingkirkan melalui sistem pencernaan. 

Manfaat B Complex Shaklee, antaranya..
  • menukar makanan kepada tenaga : bantu penghadaman, tukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga sekaligus mengurangkan masalah keletihan/kelesuan
  • melawan tekanan : memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomia
  • membantu tumbesaran : menggalakkan tumnesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak dan tulang belakang
  • mencegah anemia : membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang sirkulasi darah dlam tubuh, merawat dan mencegah anemia, sakit kepala, pening dan sebagainya
  • meredakan senggugut : baik untuk masalah senggugut, meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mereka yang mengambil pil hormon dan ubat tahan sakit.
  • mencegah perlcche : dikenali juga sebagai kerekahan mulut, mencegah jangkitan lidah dan nafas berbau.
Mengapa memilih B Compelx Shaklee berbanding B Complex jenama lain di pasaran. Mari lihat carta perbandingan berikut.

perbandingan b complex shaklee

Ternyata B Complex Shaklee jauh lebih murah berbanding jenama lain, malah ianya lengkap dengan semua keperluan Vitamin B yang diperlukan.

Panduan Memilih B Complex Yang Baik
  1. mengandungi kesemua 8 vitamin - B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin sebagaimana yang dinyatakan dalam RDA
  2. kandungan asid folik dan biotin haruslah 100% seperti yang disarankan dalam RDA
  3. pastikan jurang peratusan nilai harian B1, B2, B3 dan B12 tidak terlalu besar
  4. elakkan pengambilan B Complex yang menawarkan larut air (sustain release)
Apabila seseorang itu mengambil B Complex, air kencing/urin mereka akan menjadi kekuningan. Ini adalah perkara yang biasa kerana B Complex adalah vitamin larut air, dan ia mengandungi elemen kekuningan. Pada awal pengambilan, tubuh kita akan melakukan timbang tara terhadap kadar penyerapaan dan tahap kekuningan akan berkurangan dari masa ke semasa.

**sertai group AMAZING STARS kami sekarang juga..terhad kepada 15 orang sahaja untuk bulan ini demi menjamin kualiti leaders yang bakal kami lahirkan**
================================================================
Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian sebarang produk Shaklee... 
fb : www.facebook.com/hani.zaha.7
fan page : www.facebook.com/VitaminsKita  
email : hani03_00@yahoo.com  
call/sms/whatsapp : 0192826397
TAWARAN HEBAT MENANTI ANDA!!! >_<
================================================================





Alfalfa, Bapa Kepada Segala Makanan

May 20, 2013
alfalfa shakleeAlfalfa merupakan produk Signature dalam business Shaklee. Ianya telah dicipta dalam tahun 1950an lagi oleh Dr Shaklee. Produk signature  bermaksud,

"an original, cohesive design based on the personality of your company that is carried across all print, digital and web communications" (extracted from here).

Pokok alfalfa juga terkenal sebagai "Bapa Kepada Segala Makanan" oleh masyarakat arab kerana, ianya dipercayai mampu merawat pelbagai jenis penyakit, antaranya kencing manis, buah pinggang, perut dan sebagainya. Alfalfa ini sangat kaya dengan protein, mineral, kalsium serta vitamin A,B,C, D, E dan K.

Setiap Alfalfa tablet yang dikeluarkan oleh Shaklee, adalah diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago Sativa) yang ditanam secara organik di California. Tanaman ini adalah bebas sebarang dari sebrang racun pestisid, herbasid mahupun sebarang bahan kimia kerana baja yang digunakan adalah baja kompos yang bebas bahan kimia. Setiap alfalfa yang ditanam, mengambil masa selama 2 tahun untuk tumbuh dengan baiknya, malah akarnya mampu pergi sejauh 20kaki ke dalam tanah demi mendapatkan nutrisi. Daun-daun alfalfa ini hanya dituai apabila ianya telah mencapai tahap kematangan mutlak. Prosesnya sangat unik, dimana daun-daun alfalfa ini dikeringkan secara semulajadi dengan mendedahkannya kepada udara bagi mengekalkan nutrisinya. Daun-daun ini kemudiannya dijadikan serbuk sebelum dikompress dan menjadi tablet yang mudah ditelan. Setiap tablet adalah mengandungi 300mg alfalfa.

Khasiat Alfalfa antaranya adalah....

khasiat alfalfa shaklee

10 tablet Alfalfa Shaklee adalah bersamaan dengan segelas susu!!!

Rekomendasi untuk pengambilan Alfalfa adalah seperti berikut:
  • untuk kesihatan berpanjangan : 2 kali sehari (10 biji setiap hari)
  • untuk pencucian usus dan detoksifikasi, mencuci darah & merawat kanser : 3-4 kali sehari, 10 biji setiap kali (diambil dengan air kosong)
**sertai group AMAZING STARS kami sekarang juga..terhad kepada 15 orang sahaja untuk bulan ini demi menjamin kualiti leaders yang bakal kami lahirkan**
================================================================
Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian sebarang produk Shaklee... 
fb : www.facebook.com/hani.zaha.7
fan page : www.facebook.com/VitaminsKita  
email : hani03_00@yahoo.com  
call/sms/whatsapp : 0192826397
TAWARAN HEBAT MENANTI ANDA!!! >_<
================================================================

Sunday, 19 May 2013

Pelihara Sendi Anda Dengan Advance Joint Health Tablet Shaklee

May 19, 2013
Hari ni saya nak kenalkan Advance Joint Helath Tablet Shaklee. Baru lagi dalam pasaran, tak sampai 2 tahun, tapi kesannya memang sudah terbukti...

Tapi, sebelum saya tulis dengan lebih panjang lebar dalam entry hari ni, apa kata kita tengok dulu gambar dibawah ni, iaitu perbandingan antara sendi yang sihat dengan sendi yang tidak sihat...Dan cuba kita fikir, agak2nya sendi kita ni termasuk dalam kategori yang mana satu ye...

advance joint health shaklee

Mesti semua orang inginkan sendi yang sihat supaya kita dapat melakukan semua kerja dengan baik, dapat bersukan, dapat beraktiviti tanpa batasan dan sebagainya. Tapi semakin umur kita bertambah, sendi kita juga akan mula menjadi tidak sihat, sekiranya kita tidak menjaganya dengan baik. Akibatnya, menjelang umur 40-50an, aktiviti akan mula terbatas. Sakit2 lutut, mudah terseliuh, tidak mampu berjalan dengan laju, tidak dapat bersukan dan sebagainya. Mesti tak seronokkan bila apa sahaja yang kita nak lakukan mula terbatas. Kita tidak lagi bebas bergerak, perlu bergantung kepada ubat-ubatan dan perlu mengelakkan dari memakan makanan-makanan yang boleh menyebabkan sendi kita sakit.

Ingin tahu apa yang dimaksudkan dengan sendi yang sihat? Ini jawapannya :
  1. Tulang rawat yang berrtindak sebagai kusyen, dapat bertindak dengan baik untuk melindungi sendi. Membantu sendi-sendi bergesel sesama mereka dengan baik antara satu sama lain
  2. Bendalir Sinovia sentiasa ada dan cukup untuk menjalankan tugasnya sebagai bahan pelincir dalam sendi. Ia juga mampu memberikan khasiat yang secukupnya kepada sendi
  3. Tendon, iaitu struktur yang berserat yang menghubungkan otot pada struktur tulang berada dalam keadaan yang baik. Begitu juga dengan ligamen, iaitu serat fleksibal yang bertanggungjawab mengikat tulang bersama-sama.
Andainya, anda mempunyai simptom-simptom berikut, bermakna anda sendi-sendi anda berada dalam keadaan yang tidak sihat dan antara faktor-faktor penyebabnya adalah....

faktor penyebab sendi sakit

 Jadi, bagaimana Advance Joint Health Tablet Shaklee ni membantu kita untuk mendapat sendi yang sihat? Apakah pula kandungannya...Teruskan membaca...

advance jointh health shaklee
  1. Ekstrak Boswellia : mengandungi asid boswelik yang menghalang fomasi leukotrien, kimia yang dihasilkan oleh tubu yang menyerang tisu sendi menyebabkan ketidakselesaan pada sendi.
  2. Ekstrak jagung : membekalkan sumber glukosamin yang pekat. Glukosamin adalah sejenis gula amino yang berfungsi sebagai blok utama dalam pembinaan struktur proteoglycans, komponen struktur rawan dan cecair di antara tulang yang menghasilkan pelincir.
  3. Vitamin C : membekalkan 100% nilai harian vitamin C, satu nutrient yang diperlukan bagi sintesis kolagen
  4. Zink, kuprum dan magnesium : mineral surih ini diperlukan untuk membina tisu penghubung.
Setiap bahan yang digunakan untuk membuat Advance Joint Health Tablet ini telah diuji secara klinikal dan menunjukkan kesannya boleh dirasai seawal 5 hari, iaitu 28% lebih pantas  berbanding jenama lain di pasaran. Ianya juga bebas kekerang, bersifat vegeterian, bebas kondroitin untuk menyerap glukosamin dengan baik, mudah ditelan, bebas bahan tiruan, pewarna mahupun pemanis serta bebas gluten.

Mari kita lihat perbandingan di antara Advance Joint Health Tablet dengan produk yang sama dari jenama lain..

perbandingan advance joint health shaklee
Kini, pilihan ditangan anda. Buatlah pilihan yang bijak, yang berbaloi dengan nilai wang anda dan semestinya yang terbaik. Jadilah pembeli yang bijak!!!













**sertai group AMAZING STARS kami sekarang juga..terhad kepada 15 orang sahaja untuk bulan ini demi menjamin kualiti leaders yang bakal kami lahirkan**
================================================================
Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian sebarang produk Shaklee... 
fb : www.facebook.com/hani.zaha.7
fan page : www.facebook.com/VitaminsKita  
email : hani03_00@yahoo.com  
call/sms/whatsapp : 0192826397
TAWARAN HEBAT MENANTI ANDA!!! >_<
================================================================

Saturday, 18 May 2013

Keperluan Zink Compelx Shaklee Dalam kehidupan Seharian Kaum Lelaki

May 18, 2013
Apabila bercakap tentang Zink, minda akan terus mengaitkan dengan kaum lelaki. Ini kerana Zink adalah satu khazanah bagi mereka. Zink yang terdapat dalam prostat lelaki adalah 10kali ganda lebih berbanding di dalam organ lain. Dalam erti kata lain, Zink memainkan peranan penting di dalam organ seks kaum lelaki, oleh sebab itu, ianya harus sentiasa dipelihara dan dikekalkan supaya peranannya dapat dijalankan dengan baik.


zink complex shaklee

Zink Complex Shaklee, dirumus dari zinc glukonat semulajadi dan bergabung dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zink yang mudah diserap oleh badan kita. Berbanding jenama lain, Zink Comples Shaklee sesuai diambil untuk jangka masa panjang kerana bahan-bahannya yang semulajadi. Ia juga berkesan dalam mengekalkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dalam tubuh.

Kelebihan Zink Complex Shaklee
  • hanya 1 tablet diperlukan setiap hari kerana ianya sudah mampu membekalkan 100% nilai harian bagi keperluan zink
  • dengan rumusan sayur-sayuran
  • dirumus dengan zink glukonat yang mempunyai bio yang tinggi di dalam bes alfalfa dan barli panggang
Zink Complex juga mampu  membantu meningkatkan daya ingatan dan tempoh penumpuan. Berdasarkan penyelidikan awal yang dijalankan di Pusat Penyelidikan Pemakanan Manusia Grand Forks, Jabatan Pertanian Amerika di Utara Dakota, kanak-kanak yang diberikan zink 20mg dalam 5 hari seminggu selama 10-12 minggu mempunyai daya ingatan yang lebih baik dan tempoh penumpuan yang lebih panjang berbanding mereka yang tidak mendapat suplemen zink. Malah, kekurangan zink juga mampu menggangu tumbesaran dan perkembangan badan, seperti yang dialami oleh adik acad, seperti yang saya ceritakan dalam entry ini.

Antara Manfaat Zink Complex Shaklee adalah

manfaat zink complex shaklee

Dapatkan sebotol Zink Complex Shaklee anda hari ini dengan harga RM33.75 (harga pasaran) sahaja. 

**sertai group AMAZING STARS kami sekarang juga..terhad kepada 15 orang sahaja untuk bulan ini demi menjamin kualiti leaders yang bakal kami lahirkan**
================================================================
Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian sebarang produk Shaklee... 
fb : www.facebook.com/hani.zaha.7
fan page : www.facebook.com/VitaminsKita  
email : hani03_00@yahoo.com  
call/sms/whatsapp : 0192826397
TAWARAN HEBAT MENANTI ANDA!!! >_<
================================================================

Peppermint-Ginger Plus, Membantu Atasi Alahan Ketika Mengandung

Mengalami alahan bagi ibu-ibu mengandung adalah perkara biasa, terutama sekali pada 3 bulan pertama.
peppermint ginger plus shaklee
wanit mengandung sering mengalami alahan
Dalam tempoh ini, ada sesetengah ibu tidak boleh makan, tidak boleh minum, malah ada yang hanya terbaring sahaja sepanjang hari kerana tidak mampu untuk membuat apa-apa. Kini, ibu-ibu mengandung tidak perlu risau kerana, Peppermint-Ginger Plus Shaklee, mampu membantu anda mengharungi tempoh alahan tersebut.

Apakah perbezaan Peppermint-Ginger Plus Shaklee dengan pil-pil alahan lain di pasaran?

Peppermint-Ginger Plus Shaklee diperbuat daripada kombinasi 4 jenis herba dari Barat dan Timur, dan dihasilkan di bawah prosedur standard dengan melalui penggunaan teknologi sains yang terkini. Secara klinikalnya, ia sangat membantu dalam merawat atau mencegah masalah loya, gastrik, mabuk laut, sendawa dan penghadaman. Diperbuat daripada gabungan 4 bahan utama iaitu daun pudina, halia, adas dan cekur manis.

kandungan peppermint gignger plus shaklee

Manfaat Utama Bahan-bahan Yang Terdapat Dalam Peppermint-Ginger Plus

  • Pudina : melegakan otot perut, ia mempunyai elemen penenang. membantu dalam penghadaman, mabuk laut/darat, membantu kesakitan gastrik, pedih ulu hati dan cirit-birit. Selain itu, ia melegakan kesan sampingan seperti muntah dan hilang selera makan yang timbul akibat kemeoterapi. Pudina merangsang peluh, oleh itu ia menyekat demam apabila seseorang dijangkiti selsema. Perasaan sejuk dan menyegarkan daripada pudina membantu memelihara pemikiran yang jelas dan tetap fokus.
  • Halia : masyarakat Cina telah menggunakan halia lebih dari 2ribu tahun. Halia merangsang rembesan enzim Salvia untuk pencernaan makanan. Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakit haid, loya dan mual angin ketika mengandung, selepas melahirkan anak.
  • Pokok Adas (Fennal) : orang-orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. Ia melegakan perut dan juga melegakan gejala flu. Ia juga dapat membantu dalam masalah alergi pada saluran usus.
  • Cekur Manis (Anise) : digunakan oleh orang-orang Mesir purba untuk melegakan pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak. Merangsang rembesan jus gastrik untuk pencernaan, menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa, melegakan haba di musim panas dan lembap, memberi peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut.
Rekomendasi
  1. membantu penghadaman - 3 biji selepas makan
  2. mencuci usus dan perut - larutkan 3 biji Peppermint-Ginger Plus dan 10 biji alfalfa di dalam air panas suam dan diminum
  3. merawat sakit/masalah gastrik, nausea, batuk - 3-5biji delarutkan dalam air panas menjadi teh herba 
  4. kelegaan tekak, batuk dan sendawa - hisap 2 biji
Oleh itu, jangan jadikan alahan ketika mengandung sebagai satu alasan mahupun bebanan. Atasinya dengan Peppermint-Ginger Plus hari ni. 

**sertai group AMAZING STARS kami sekarang juga..terhad kepada 15 orang sahaja untuk bulan ini demi menjamin kualiti leaders yang bakal kami lahirkan**
================================================================
Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian sebarang produk Shaklee... 
fb : www.facebook.com/hani.zaha.7
fan page : www.facebook.com/VitaminsKita  
email : hani03_00@yahoo.com  
call/sms/whatsapp : 0192826397
TAWARAN HEBAT MENANTI ANDA!!! >_<
================================================================

Kuatkan Antibodi Badan Secara Semulajadi Dengan Garlic Shaklee

May 18, 2013
Hari ini, ramai yang mula mencari-cari rawatan alternatif yang bebas ubat dan dadah kerana ramai yang mula sedar akan bahayakan pengambilan ubat-ubatan ini untuk jangka masa panjang. Salah satu rawatan alternatif yang ada hari ini ialah mengamalkan pengambilan bawang putih untuk menguatkan sistem antibodi badan.

Menurut satu artikel yang dipetik dari sini
"Garlic is a powerful, natural antibiotic - and it doesn't kill off our healthy bacteria like drug antibiotics do. Unlike chemical antibiotics, garlic is also an effective antiviral and antifungal - and taking just a few cloves of garlic each day can really speed infections away".

Namun, ada diantara kita yang tidak mampu untuk makan bawang putih yang raw itu setiap hari,
garlic shaklee kuatkan antibodimungkin kerana rasanya mahupun baunya. Oleh itu, memperkenalkan, Garlic Shaklee yang diperbuat dari bawang putih premium, bebas dari racun perosak dan ditanam secara organik di California pada musim panas. Bawang putih yang digunakan dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif (tidak semua tablet garlic di pasaran mengandungi Allicin aktif). Dwi teknologi juga telah digunakan untuk mengawal bau bawang putih.

Kajian makmal menunjukkan yang Allicin, iaitu sebatian yang terdapat dalam bawang putih ini, mempunyai pelbagai manfaat termasuk dalam memberi sokongan untuk mengekalkan tahap kesihatan mikro organisma lain dalam badan.

Manfaat Utama Garlic
  • mengandungi spearmint : mempertingkatkan sistem penghadaman dan fungsi jantung
  • antibiotik yang selamat & semulajadi : selamat untuk jangkamasa panjang untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kulat dan virus
  • menghalang alergik : mengurangkan penyakit berjangkit berkaitan sistem imun seperti hidung yang sensitif, sinus, alergi, astma, selsema dan hepatitis
  • detoksifikasi : garlic mampu megeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. raksa, plumbum dan kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. tambahan lagi, garlic mampu melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan oleh logam dan menghalang kerosakkan hati
  • mencegah kanser : membantu mengelakkan dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetus kanser - Nitrosamine.
  • menurunkan kolestrol : menurunkan kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok serta penyakit koronari
Cadangan pengambilan
  1. untuk pemeliharaan kesihatan : 2 tablet sehari (selepas makan)
  2. untuk radang & alergik : 2 kali sehari, 2 tablet setiap kali
  3. untuk kanser, darah tinggi dan hyperlipidemia : 2-3kali sehari, 2 tablet setiap kali
 Setiap kapsul adalah diperbuat daripada 500mg Garlic powder.

Peliharalah kesihatan anda untuk jangka masa panjang dengan mengamalkan pengambilan Garlic Shaklee.

**sertai group AMAZING STARS kami sekarang juga..terhad kepada 15 orang sahaja untuk bulan ini demi menjamin kualiti leaders yang bakal kami lahirkan**
================================================================
Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian sebarang produk Shaklee... 
fb : www.facebook.com/hani.zaha.7
fan page : www.facebook.com/VitaminsKita  
email : hani03_00@yahoo.com  
call/sms/whatsapp : 0192826397
TAWARAN HEBAT MENANTI ANDA!!! >_<
================================================================

Friday, 17 May 2013

Kekal Cergas dan Bertenaga Sepanjang Masa Dengan Performance Drink Shaklee

May 17, 2013
Ramadhan dah dekat....Adakah anda semua dah bersedia?? Kepada ibu-ibu dan kaum wanita, dah habis ke ganti puasa Ramadhan yang lepas? Saya sendiri masih ada lagi 4 hari nak ganti. InshaAllah dalam masa 2 minggu ni selesaila kot sebab saya puasa Isnin & Khamis je, sekali harung dgn puasa sunat Rejab... ^__^

Dah tentu kita semua nak kekal cergas dan bertenaga sepanjang hari di bulan Ramadhan, sama macam hari-hari lain kan...Yelah, ofkos kita tak mau tahap keeffectiveness kita berkurangan walaupun puasa, nanti ganggu plak kerja-kerja seharian kita...Jadi bagaimanakah caranya untuk kekal fit walaupun sedang berpuasa?

Tips kekal aktif dan cergas sepanjang berpuasa :
  1. melewatkan makan sahur...
  2. minum secawan Performance Drink Shaklee (PD) ketika berbuka & bersahur
  3. amalkan pemakanan sunnah seperti kurma ketika berbuka & bersahur
  4. jauhi aktiviti-aktiviti lagha, sebaliknya lebihkan amal ibadah
  5. sentiasa ingat apa tujuan kita berpuasa supaya kita ikhlas melakukannya
 Bagaimana PD mampu membantu kita sepanjang waktu berpuasa?

Performance Drink  mengandungi rumusan ekslusif OptiCarb yang bertindak untuk meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, mampu memberikan tenaga serta memelihara sirkulasi bendalir dalam badan. Ianya mengandungi lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga)  dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera berbanding minuman sukan yang lain.

komponenan dalam Performance Drink Shaklee

Manfaat Utama Performance Drink 
  • meningkatkan daya ketahanan badan : memberikan tenaga kepada oto dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fzikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh
  • membekal tenaga & daya ketahanan fizikal : mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolism air dalam tubuh
  • mencegah penyahhidratan : mengurangkan kehausan, mencegah penyahhidratan, melembabkan kuit dan kelihatan lebih muda
  • mengekalkan paras gula : terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga otot dan mempercepatkan sembuhan akibat kecederaan otot.
    nutrisi dalam  performance drink shaklee
Selain untuk berpuasa, Performance Drink ini juga sangat sesuai untuk  para atlet, sebelum dan selepas pembedahan, tidur lewat malam, orang yang selalu keletihan, vagina yang kering, tiada selera makan, rendah paras gula, kepeningan dan sebagainya.

Perlagairekod telah tercipta oleh mereka-mereka yang hebat dengan hanya meminum Performance Drink Shaklee ini. Antaranya : angkasawan NASA, para atlet antarabangsa dan satu penerbangan Daedalus telah mencipta rekod sebagai penerbanagn berkuasa manusia yang terjauh iaitu 72 batu dan rekodnya masih kekal sehingga ke hari ini.

bagaimana performance drink shaklee bekerja

Nota kaki : Performance Drink Shaklee ini adalah minuman tanpa gas, jadi ianya sesuai juga diminum oleh kanak-kanak bagi mengekalkan kecedrasan mereka sepanjang berpuasa. Ianya juga lebh sedap jika dinikmati bersama-sama dengan ESP & Mealshakes.

**serta group AMAZING STARS kami sekarang juga..terhad kepada 15 orang sahaja untuk bulan ini demi menjamin kualiti leaders yang bakal kami lahirkan**
================================================================
Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian sebarang produk Shaklee... 
fb : www.facebook.com/hani.zaha.7
fan page : www.facebook.com/VitaminsKita  
email : hani03_00@yahoo.com  
call/sms/whatsapp : 0192826397
TAWARAN HEBAT MENANTI ANDA!!! >_<
================================================================