Wednesday, 10 December 2014

Vitamin Tiada Kalori, Bagaimana Boleh Bantu Naik Berat Badan

Hahaha...Panjang pulak tajuk entry ni...Tak kisah la, janji maksudnya sampai hihihi....

Dalam entry lepas, saya share tentang set Naik Berat Badan kan...Tapi, bila baca balik, belek-belek bekas dan botol vitamin, tak de plak tulis berapa kalori yang terkandung dalam setiap pil/kapsul/minuman dari vitamin Shaklee ni, sedangkan, kalori sangat penting dalam proses menaikkan berat badan ini.

Jadi camne? Adakah satu propa sahaja apabila dikatakan vitamin mampu menaikkan berat badan?

TIDAK....

Chopp...Nak share 1 video dulu sebelum tu...Video testimoni tentang Naik Berat Badan ni ye... Jadi, bagaimana sebenarnya vitamin-vitamin Shaklee ni membantu menaikkan berat badan?

✿ B complex TIDAK mengandungi sebarang stimulant @ bahan pencetus selera
✿ Oleh itu, B Complex membantu menaikkan selera makan secara semulajadi dengan....
     ✎ menyelesaikan punca kenapa selera makan itu hilang, dan antaranya :
          1- masalah EMOSI seperti BOSAN, TERTEKAN, SERABUT, GABRA, MEMENDAM 
               PERASAAN, TAK FOKUS dan sebagainya
          2- kesan dr pengambilan ubat
          3- bakteria & virus misalnya hidung berhingus
          4- badan terlalu lesu
          5- sakit kronik (mungkin belum disedari), dan sebagainya
     ✎ Kita ambil contoh yang kurang selera makan kerana masalah EMOSI. Masalah emosi ni selalunya ia tak nampak. Nampak macam OK tp kat dalam rupanya memendam rasa.
     ✎ B Complex ni salah satu fungsi dia menghasilkan ketenangan. Apabila kita merasa tenang, emosi jadi lebih stabil. Selera makan pun kembali. Nak pulak kalau kurang minum air, lagila asyik terasa nak makan je.
✿ Meal Shakes bukan 'ubat suruh gemuk dan berselera'. Vitamin ni keperluan badan kita, bukan amik masa perlu saja. Tapi tubuh kita ni bijak. Dia tahu kalau dia ada kekurangan zat, jadi dia bagi hint. Paling mudah, bila kita rasa haus, maknanya badan perlu air. Kadang-kadang rasa teringin makan coklat, sebab badan kurang potassium.
✿ Sebab itu bila kanak-kanak ambil Mealshakes, mereka akan terasa nak makan je sebab kanak-kanak ni kan aktif, berlari sana, bermain sini, jadi badan mereka memerlukan banyak tenaga dan zat-zat yang secukupnya yang mana semua tu boleh didapati daripada makanan seharian mereka.
✿ Mana-mana zat yang tak cukup, Mealshakes akan bantu top-upkan

Oleh itu genapkan keperluan vitamin kita, utk elakkan kita teringin nk makan benda bukan-bukan yg high kalori, yang end up akan memudaratkan diri kita. Takmau la berat naik seperti yang diidamkan, tapi kena macam-macam penyakit plak kan....O_O

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 Tertekan dengan kenaikan harga barang dan kos sara hidup? Apa kata anda sertai kami untuk menjana pendapatan secara sambilan, tanpa modal yang besar. Hubungi saya untuk mengetahuinya dengan lebih lanjut....
buat duit shaklee


No comments:

Post a Comment