Monday, 28 January 2013

FAQ Mengenai Mealshakes Shaklee

Assalamualaikum.......

faq on mealshakes

Seringkali customer-customer saya yang telah membeli dan memberikan anak mereka Mealshakes akan merepeat order lagi dan lagi dan lagi kerana berpuas hati. Ada juga yang mula risau anak mereka semakin gemar makan dan beratnya bertambah kerana bimbang anaknya termasuk dalam kategori obesiti. Ada juga yang bertanya efek sekiranya mereka memberhentikan pengambilan Mealshakes dalam jadual makan anak mereka seharian. Oleh itu, saya createkan entry ini supaya anda semua @ ibubapa2 yang prihatin tidak merasa risau @ bimbang @ merasa ragu-ragu tentang Mealshakes

1- Sampai bilakah anak anda perlu mengambil Mealshakes?
Tak kisah sampai bila pun kerana Mealshakes adalah supplemen yang bertindak sebagai pelengkap nutirisi kepada kanak-kanak.

2- Anak sekarang dah semakin chubby sbb asek nak makan je, macam mana? Bleh jadi obes tak?
Bleh kurangkan sukatan pengambilan Mealshakes sehari untuk anak. Ibubapa hendaklah mengawal juga pemakanan anak, elakkan dari memberi makanan yg tidak sihat kepada anak.
3- Apa akan jadi jika stopkan pengambilan Mealshakes?
Tak jadi apa-apa, cuma ibubapa perlu lah memastikan anak mendapatkan secukupnya nutrisi yang diperlukan melalui pemakanan sehari anak-anak memandangkan pengambilan supplemen pelengkap diberhentikan.

4- Mealshakes hanya boleh diambil secara minum saje kah?
Tidak, bleh juga dicampurkan dalam makanan anak anda seperti oat, cereal dan sebagainya.

5- Banyak manakah had pengambilan Mealshakes dalam sehari?
Cukup lah sekadar 1-2 sudu saja sehari kerana Melashakes adalah makanan tambahan & pelengkap, bukanlah makanan utama anak anda.

FAQ mealshakes shaklee

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan....

pengedar shaklee kerteh

  

No comments:

Post a Comment