Monday, 14 April 2014

Shaklee Malaysia Membanteras Perosak Market

Produk Shaklee sememangnya telah terbukti BERKESAN, SELAMAT dan MESRA ALAM. Kerana inilah antara visi syarikat sejak dahulu lagi. Jadi tidak hairanlah jika berjuta dollar dibelanjakan oleh Shaklee setiap tahun semata-mata untuk kerja-kerja penyelidikan sebelum menghasilkan setiap produk nya. Malah, kajian-kajian yang dilakukan ke atas setiap bahan yang digunakan bukan sahaja diperiksa oleh pihak makmal Shaklee, malah ianya turut diperakui oleh pihak ketiga.

Shaklee sangat mengambil berat tentang kualiti setiap produk yang dikeluarkannya. Disebabkan itulah, Shaklee tidak menjual produk-produknya di pasaraya-pasaraya mahupun frmasi secara terbuk kerana bimbang berlakunya sebarang kerosakan kepada produknya. Oleh itu, Shaklee mengambil langkah untuk memasarkan produknya secara jualan langsung, di mana, ianya hanya boleh diperolehi daripada pengedar-pengedar yang sah sahaja. Malah, setiap produk yang ingin dibeli oleh pengguna, perlulah diberikan penerangan secara terperinci kepada bakal pembeli supaya mereka memperolehi manfaat yang semaksimum mungkin dari apa yang mereka beli.

Kini, di Malaysia, Shaklee adalah satu fenomena. Ramai rakyat Malaysia yang mula sedar tentang kepentingan supplemen/vitamin dalam kehidupan seharian mereka mula mendapatkan produk Shaklee untuk diri sendiri dan keluarga. Ini adalah satu perkembangan yang sangat baik dan positif. Namun, disebalik itu, terdapat juga pengedar-pengedar yang tidak menjalankan tugas mereka dengan sebaiknya. Undang-undang yang telah ditetapkan oleh pihak syarikat dilanggar sehingga menjadikan standard produk Shaklee ini jatuh menjunam. Produk Shaklee yang boleh dikatakan berada di dalam kelas A telah diperlakukan seolah ianya barangan yang dijual di pasar malam dan kelihatan seperti tidak berkualiti. Sayang sekali....

Memandangkan keadaan ini semakin hari semakin meruncing, pihak Shaklee Malaysia kini telah membuat pemantauan dan mengambil tindakan tegas terhadap para pengedar yang melanggar undang-undang yang telah ditetapkan oleh pihak syarikat dengan membatalkan keahlian mereka. Kini, perlahan-lahan produk Shaklee kembali ke kelasnya yang sepatutnya. 

Apakah kesalahan yang paling banyak sekali telah dilakukan oleh para pengedar yang telah merosakkan market Shaklee ini sehingga dikenakan tindakan tegas? Tak lain dan tak bukan iaitu : menjual produk Shaklee kepada yang bukan ahli pada harga ahli ataupun pada harga yang lebih rendah daripada harga ahli. Ini adalah kesalahan yang dipandang serius oleh pihak Shaklee kerana ianya menyebabkan pengedar lain sukar untuk menjual pada harga yang telah ditetapkan oleh pihak Shaklee. Malah, ianya telah mengundang kepda masalah lain, iaitu antaranya, pembeli tidak mendapat konsultasi yang sebetulnya dan sewajarnya tentang cara pengambilan produk Shaklee yang dibeli menyebabkan mereka tidak mendapat manfaat dari apa yang dibeli. Dan ini akan menyebabkan mereka merasa tertipu sekaligus menyalahkan pihak syarikat. Bukankah ini suatu perkembangan yang tidak sihat? Oleh itu, Shaklee Malysia sangat mengambil berat tentang hal ini dan kini giat membanteras pengedar-pengedar yang melakukan kesalahan ini.

Jadi, kepada para peminat produk Shaklee, anda diseru supaya menyertai dan menjadi ahli kepada Shaklee Malaysia sekiranya anda ingin mendapatkan harga produk Shaklee pada harga yang rendah, iaitu pada harga ahli. Banyak kelebihan yang anda bakal perolehi sekiranya anda menyertai keahlian Shaklee. Anda mungkin tidak berminat untuk berniaga, tetapi itu bukanlah alasan untuk tidak menyertainya.

Oleh itu, jadilah pengguna yang bijak. Dapatkan manfaat semaksimum yang mungkin dari setiap produk Shaklee yang anda beli dengan mendapatkannya dari pengedar yang sah, walaupun harga yang diberikan agak tinggi. Namun, anda boleh menjadi lebih bijak, dengan menyertai kami untuk mendapatkan potongan sehingga 25% bagi produk Shaklee. Jangan lagi membuang masa anda, hubungi kami segera untuk mengetahui cara-cara untuk menyertai keahlian Shaklee yang sememangnya sangat berbaloi ini....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tertekan dengan kenaikan harga barang dan kos sara hidup? Apa kata anda sertai kami untuk menjana pendapatan secara sambilan, tanpa modal yang besar. Hubungi saya untuk mengetahuinya dengan lebih lanjut....

pendapatan tambahan bersama Shaklee malaysia

No comments:

Post a Comment