Monday, 21 January 2013

Manfaat dan Selamat Kah Energizing Soy Protein Shaklee Ni...

Assalamualaikum....


Jom kita sambung lagi tentang Energizing Soy Protein ye... (",)Apa agak-agaknya manfaat Energizing Soy Protein ni sampai ramaiiii orang berebut nak beli. Meh nak citer...Awet Muda

- fuhhh, sape yang x suka kan...*wink wink*..asid amino adalah penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah,organ, kulit dan sebagainya. Oleh itu pengambilan Energizing Soy Protein seperti yang disyorkan adalah kunci kepada awet muda.


Baik Untuk Hormon 

- kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, yang mana fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ianya berfungsi membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah osteoporasis dan sakit jantung.


Pembekal Tenaga

- membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga,  mencegah migrain, insomnia & tekanan.


Membaiki Pigmentasi

- membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua


Membaiki Memori

- meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan.


Baik Untuk Hormon

- genistein yang terkandung dalam soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat bagus dalam pemulihan uteras, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.


Ada segelintir orang yang risau akan terlebih protein dalam badan apabila mereka mengambil Energizing Soy Protein. Mereka risau protein yang berlebihan ini akan menyebabkan buah pinggang mereka rosak. So, macam mana?Jawapannya...tak perlu risau, sebab pengambilan Energizing Soy Protein mengikut kadar yang disyorkan adalah level yang sudah cukup selamat bagi buah pinggang kita. Walaupun dalam sehari tu kita ada juga mengambil sumber protein lain, tiada masalah juga. Jadi, tak perlulah risau, cuma jangan la kita mengambil Energizing Soy Protein lebih dari kadar yang disyorkan untuk sehari...
esp soya nongmo

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan ye...

pengedar shaklee kerteh

No comments:

Post a Comment