Sunday, 21 January 2018

10 Manfaat Utama Coq-Trol

Assalamualaikum....

shaklee  kemasek kerteh kemaman terengganu
Kecoh sekarang ni tentang vitamin terbaru Shaklee yang bernama Coq-Trol Health tu...Korang ada dengar tak? Kalo belum, tak apa. Hari ni meh saya nak cerita serba sikit tentang Coq-Trol Health ni. Yang dah pernah dengar pun boleh baca jugak, boleh menambahkan ilmu.....

Apa itu sebenarnya Coq-Trol Health ni ?

CoQ10 ni adalah satu enzim yang ada dalam badan kita yang disimpan dalam mitochondria sel badan kita. Mitochondria ni tugasnya macam bateri. Ia bekalkan tenaga untuk sel. Mitochondria ni juga lah yang melindungi sel badan kita dari radikal bebas dan juga dari bakteria dan virus yang merupakan punca kepada penyakit.

Semakin kita berusia , semakin kurang CoQ10 terhasil. Logikla kan, badan dah mula slow down 😅

Apa sebenarnya manfaat CoQ10 ni pada badan kita ek....

10 manfaat utama Coenzyme Q10 ( CoQ10 )

🍃Meningkatkan Kesihatan Jantung Keseluruhan

Enzim ini membantu dalam pengekalan keadaan oksidatif normal kolesterol LDL. Bersama-sama dalam meningkatkan peredaran darah yang lebih baik untuk jantung, enzim ini juga membantu otot jantung bekerja secara optimum. Enzim ini juga bermanfaat dalam melindungi dinding arteri daripada pelbagai keadaan yg dianggap bahaya, termasuk lemak.

Banyak bukti menunjukkan mereka yang mempunyai kegagalan jantung mengalami kekurangan CoQ10 dan kepekatan plasma CoQ10 dalam darah adalah penentu jangka hayat akibat kegagalan jantung.

Pengoksidaan LDL dipercayai adalah penyebab utama serangan jantung dan strok dan ubiquinol (CoQ10 ) dalam LDL manusia memberikan perlindungan terhadap proses pengoksidaan , melindungi jantung yang sihat.

🍃 Mencegah Migrain

Pada tahun 2002, satu kajian mendapati 61% daripada pesakit yang mengambil CoQ10 sebagai pencegahan migrain dilaporkan mengalami pengurangan diserang migrain sebanyak 50% dalam tempoh tiga bulan kajian . Hanya 15mg dos sehari adalah mencukupi untuk memastikan pengurangan yang ketara dalam migrain dan sakit kepala.

🍃 Elakkan Penyakit Gusi

CoQ10 adalah makanan tambahan yang baik untuk penyakit gusi. Anda boleh mengambil mereka secara lisan dalam bentuk makanan tambahan.

🍃 Meningkatkan Tenaga

Kajian telah menunjukkan banyak kelebihan dan kebaikan CoQ10 kepada mereka yang mengalami sindrom keletihan kronik. Ini kerana keletihan yang kronik merupakan gejala kegagalan mitokondria, yang mana CoQ10 membantu membekalkan tenaga yang diperlukan untuk mitokondria dan tubuh anda.

🍃 Membantu Penurunan Berat Badan

Sebagai antioksidan, CoQ10 boleh membebaskan badan manusia daripada toksin berbahaya, dengan itu memastikan kadar metabolik yang lebih baik. Semakin tinggi kadar metabolisme, lebih cepat penurunan berat badan akan berlaku. Sifat antioksidan enzim ini membantu dalam meningkatkan kadar pembakaran lemak semasa senaman, dengan itu menggalakkan penurunan berat badan.

🍃 Merendahkan Tekanan Darah

Ujian klinikal pada tahun 2007 mendapati bahawa kebaikan dan kelebihan CoQ10 adalah setara seperti ubat-ubatan tradisional dalam merawat tekanan darah. Ia merendahkan tekanan darah tanpa kesan sampingan yang merosakkan seperti ubatan moden yang lain.

🍃 Membantu Dalam menguatkan rambut

CoQ10 adalah antioksidan yg melawan kerosakan radikal bebas dan menguatkan rambut anda. Selain mencuci banyak kotoran dari kulit kepala anda, ia juga mengurangkan keguguran rambut. Oleh itu, ia membanturambut anda kelihatan lebih tebal.

🍃 Mengurangkan keradangan

Kajian pertama mengenainya dilaporkan pada tahun 2004 dan disiarkan dalam majalah Lancet ,di mana satu kajian menunjukkan bahawa apabila digabungkan dengan vitamin E semulajadi , CoQ10 boleh mengurangkan keradangan dan tekanan oksidatif – dua elemen penting dalam perkembangan dan pembangunan penyakit vaskular.

🍃 Membantu Dalam Rawatan Penyakit Genetik Dan Diwarisi

Para penyelidik telah mengkaji kesan CoQ10 pada beberapa gangguan yang diwarisi di mana terdapat mitokondria yg gagal berfungsi. CoQ10 memulihkan semula mitokondria yg tidak berfungsi dan mengalirkan tenaga seperti sedia kala. Enzim ini juga membantu dalam meningkatkan stamina untuk digunakan oleh mereka yg bina badan.

🍃 Untuk Sihat, Kulit muda

Kajian menunjukkan bahawa CoQ10 memberi manfaat kepada kulit anda. Sifat antioksidan enzim ini membantu dalam membaiki kerosakan radikal bebas dan mengurangkan garis-garis halus, kedutan, dan tanda-tanda penuaan. Oleh itu, enzim ini boleh digunakan untuk memiliki kulit yang lebih anjal, lebih muda dan bebas dari kesan sinaran UV.

Sekarang dah tahukan kelebihan dan manfaat CoQ10 ini. Jadi, dah sampai lah masanya untuk and ambil CoQ-Trol ni sebagai vitamin tambahan harian dalam diet anda. Ianya boleh dikatakan memelihara fungsi badan tidak kira kesihatan ataupun kecantikan dari hujung rambut ke hujung kaki

Jadi...

Apa yang anda dok tunggu lagi....

Rugi sangat la kalo tak start ambil CoQ-Trol ni sebagai salah satu daripada vitamin wajib ambil setiap hari...CoQ-Trol ni, ala-ala Vivix tau sebenarnya, cuma bahan-bahan yang digunakan kuantitinya kurang la dari Vivix. Harga pun jauh lebih murah dari Vivix. So kalo selama ni anda dok berkira nak beli Vivix sebab harganya yang WOW itu, tak peeee......Anda masih sempat lagi nak beralih kepada CoQ-Trol Plus plak ye....

Whatsapp je saya untuk order ye 👉http://shakleekemasek.wasap.my/

Atau kalo anda nak order je sendiri terusss dengan Shaklee, boleh klik sini 👉http://bit.ly/2F4PLnX

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

CoQtrol shaklee kerteh terengganu

No comments:

Post a Comment